Great Ocean Road en zuid South Australia

Eindelijk heb ik Melbourne verlaten. 2 maanden heb ik er verbleven en helaas zonder er te werken. De zoektocht naar een job was zwaar en leverde zoals gezegd geen resultaat op. Ik ben dus bijzonder opgetogen om deze stad vaarwel te zeggen. En aan de volgende tocht startte ik dit keer niet alleen. Mijn Duitse buddy die ik leerde kennen op de tomatenfarm, vergezelde me opnieuw. En onderweg heeft hij ook ineens besloten om in juni terug huiswaarts te keren om er te studeren. Want als 18-jarige staat het studentenleven hem nog te wachten. Dus we besloten om tot Cairns samen op avontuur te gaan waarna hij de tocht in Queensland alleen verder zet richting Sydney om nadien met onze 2 Franse flatmates uit Melbourne Nieuw-Zeeland te gaan verkennen. Ik vind het natuurlijk jammer dat ik het budget niet heb verdiend om mee te reizen met hen, maar positief, ik ga in de lente naar Nieuw-Zeeland terwijl zij het koude winterlandschap mogen verkennen.

Vooraleer we de stad echt verlieten, bezochten we nog het Eureka Skydeck, het hoogste viewing platform op het zuidelijk halfrond. Het kostte een flinke duit ($19,50 per volwassene) maar wij kregen korting als student en met mijn dwaze MyKi bonnen ($13,50/pers betaalden we uiteindelijk). Jammer genoeg zijn de vensters hier soms getint, wat een vertekend beeld geeft van de stad. Nu ja, het leverde fantastische beelden op en het is een mooi afscheid van deze stad.Na dit gingen we nog lekker eten in “Grilled” met de Franse meisjes. En nu besef je hoe close we wel waren, want na 6 weken samenleven heb je een unieke band.

IMG_4029 IMG_4044 IMG_4071 IMG_4103 IMG_4115 IMG_4121 IMG_4142

De dag na het Skydeck was het zover. Vanuit Melbourne reden we eerst naar … Melbourne. Want na 2 maanden had Lukas nog niet alles gezien, dus toonde ik hem de must-see plaatsen. De voormiddag spendeerde we dus aan afscheid nemen van onze flatmates en ronddolen in “The Shrine of Remembrance”. Daar werd toevallig de Griekse Nationale feestdag gevierd.

In de namiddag reden we naar Westgate Park, wat op zich al een avontuur was, aangezien er wegenwerken waren die de toegankelijkheid verhinderden. Maar uiteindelijk zijn we er geraakt. Even de karts en het racecircuit bewonderen en vervolgens wandelden we in het park. Nu klinkt het misschien dom om een park in de stad te bezoeken als je vaarwel zegt tegen die stad, maar dit is een speciaal park. Hier ligt er namelijk een roze meer (Pink Lake). De algen en bacteriën in het water (zout) zorgen er namelijk voor dat het water roze wordt. En wat een geluk, het fenomeen is meestal alleen in de zomer te zien, dus wij konden op het nippertje dit speciaal iets nog meepikken.

IMG_4164

De tocht startte echt in de namiddag, toen we naar Geelong reden. Geelong is een stad op 1 uur rijden van Melbourne en heeft een prachtig uitzicht over Port Philip Bay. En ook de stranden zijn er veel beter en mooier dan in Melbourne. Doordat de tijd van mijn buddy zeer kort is, spendeerden we jammer genoeg niet zo heel lang in deze stad. Maar gelukkig zag ik wel genoeg om een mooie impressie te krijgen. Normaal zou ik na Geelong voor de Bellarine Peninsula gekozen hebben, waar onder meer Queenscliff ligt, maar dit kwam er dus niet van.

IMG_4177 IMG_4178 IMG_4179 IMG_4173 IMG_4185

We reden door naar Torquay waar we tot onze spijt zagen dat het overnachten in een auto of tent verboden was. Dus reden we maar terug naar Geelong om daar te slapen. De dag nadien startten we dan echt met de GOR in Torquay. Het dorp heeft hele mooie stranden maar dat was het dan ook. Goed voor ons, want we reden door naar Anglesea waar we een stop maakten om de vuurtoren te bekijken en de prachtige kustlijn. Wat ongeloofelijk mooi was.

IMG_4209 IMG_4221 IMG_4206 IMG_4200 IMG_4198 IMG_4185 IMG_4232 IMG_4222

En dan reden we door het memorial monument dat de Great Ocean Road echt inluidt. En niet veel verder arriveerden we in Lorne. Even de batterijen van onze elektronica oplaadden en dan bezochten we de waterval en een lookout.

IMG_4237

IMG_4248 IMG_4252 IMG_4254

De volgende stop was het eindelijk zover. Mijn allereerste wilde koala in Australia, en dan volgde nummer 2 ook. En dat na 4,5 maanden Down Under. En het leuke extraatje was dat we vogels mochten voederen. Onder meer de Crimson rosella kregen een uitgebreide lunch. Dit alles in Kennett River. De tocht ging verder naar Apollo Bay, waar eigenlijk weinig te zien was. En dan besloten we om iets sneller vooruit te gaan omdat we de zonsondergang bij de 12 Apostles wouden zien.

IMG_4269 IMG_4273 IMG_4296 IMG_4288

We reden dus door Cape Otway NP en besloten om de wereldberoemde vuurtoren in Cape Otway niet te bezoeken, maar goed, voor een keer was dat ok. Want de “Twelve apostles” bij zonsondergang was wondermooi. De dag nadien stonden “London Bridge” en “The Grotto” op het programma om nadien door te rijden naar Warnambool, het einde van de Great Ocean Road.

IMG_4300 IMG_4332 IMG_4311 IMG_4381 IMG_4402

Volgende stad was Port Fairy, pittoresk maar meer niet. En dan een heel lang stuk rijden naar Mount Gambier, waar we het helderblauwe water in het meer mochten aanschouwen. Alhoewel, door de overgang naar de herfst veranderde de kleur geleidelijk in grijs waardoor het niet superblauw was. We hadden dus opnieuw geluk. De kleur komt door calciet in de bodem die door de warmte zorgt voor de heldere kleur. Na Mt Gambier ging de tocht langs de kustlijn verder richting Adelaide. Lukas reed, en koos de verkeerde route waardoor we iets wat op de Dode Zee lijkt, misten. Nu niet getreurd, in Kingston SE zagen we een reuzenkreeft 😀 (een standbeeld, net als de reuzenmango, reuze gitaar of reuze schaap).

IMG_4408 IMG_4427 IMG_4431 IMG_4454

De dag nadien was het eerste deel van de tour bijna voltooid. Een stop in Mt Barker voor wat shopping en eating en nadien richting Hahndorf. Alsof ik nog niet genoeg Duits gehoord heb in dit land, bezoek ik ineens een Duits dorp in dit land. Nu leuk en gezellig en vooral veel Beierse inwoners. En die zijn zoals de Antwerpenaren bij ons, nogal hoog op van zichzelf :p.

IMG_4457 IMG_4459 IMG_4462 IMG_4463 IMG_4465

Bij deze dus de eerste 1000 km van een 6500 km lange trip. Hope you enjoyed it!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s